• خانه
  • چطور پشت سر تصمیمات گذشته قرار می گیریم؟

چطور پشت سر تصمیمات گذشته قرار می گیریم؟

چطور پشت سر تصمیمات گذشته قرار می گیریم؟

ما انسان ها تصمیمات مختلفی می گیریم که ممکن است در مواقعی این تصمیم ها نادرست باشند. ما می توانیم هر چند وقت یکبار به تصمیم هایی که در گذشته گرفتیم نگاهی بندازیم و آن هایی که درست نیستند را اصلاح کنیم.در اینجا این موضوع در اقتصاد رفتاری  را بررسی  می کنیم.

چطور پشت سر تصمیمات گذشته قرار می گیریم؟

ما انسان ها به دلایل مختلف ممکن است تصمیمی را برای دفعه اول بگیریم؛ ذهنیت ما این است که اگر خوب نبود آن را دوباره انجام نمی دهیم. به عنوان مثال ممکن است دوستان شما زمانی شما را به کوهنوردی دعوت کنند و آن را قبول می کنید.

بعد از مدتی متوجه می شوید چند ماه است کوهنوردی حرفه ای انجام می دهید و چند میلیون تجهیزات کوهنوردی خریداری کرده اید. اما در این زمان هیچ وقت فکر نکرده بودید که آیا واقعا قصد داشتید کوهنورد حرفه ای شوید؟ دن آریلی می گوید ما اعمال خود را به خاطر می آوریم اما دلیل آن را به خاطر نمی آوریم.

مفهوم خود گله گرایی

این مفهوم به ما می گوید انسان تصمیمی را می گیرد که قبلا گرفته است. در همان مثال کوهنوردی شما دفعه اول، فقط می خواستید یکبار با جمع جدید و متفاوتی بیرون بروید. دفعه دوم که به شما پیشنهاد کوهنوردی می شود آیا همان فکر دفعه اول را می کنید؟

در دفعه دوم شما فکر جدیدی می کنید تصور می کنید، دفعه اول دلیل محکمی برای کوهنوردی داشتید و برای رفتن به آنجا زیاد فکر کردید؛ پس می توان گفت شما دفعه دوم صرفا به این فکر می کنید که دفعه اول حتما مطمئن بودید که کار درستی انجام دادید پس همان را تکرار می کنید.

شما آن قدر آن رفتار را تکرار می کنید که تبدیل به عادت شما می شود؛ در نهایت شما بر این باور هستید این رفتار ترجیح شما است و تکرار همان تصمیم اول نیست.

نتیجه گیری

ما تصمیم هایی در طول زندگی خود می گیریم که بهتر است هر چند وقت یکبار به آن ها فکر کنید؛ در بعضی مواقع مغز ما فکر می کند تصمیم اولیه ای که گرفته است درست است و از همان پیروی می کند. ما بیشتر کار ها و اعمال خود را به یاد می آوریم اما دلیل انجام آن ها را ممکن است به خاطر نیاوریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.