یکی از مواردی که بیشتر ما ممکن است از آن تاثیر بگیریم، رفتار دیگران است به طوریکه رفتار ما تحت تاثیر رفتار دیگران قرار می گیرد. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع در بحث اقتصاد رفتاری می پردازیم.
تاثیری که دیگران بر ما می گذارند ممکن است زیاد باشد؛ به عنوان مثال وارد یک شهر شده اید و قصد دارید برای صرف ناهار یک رستوران در آن شهر را انتخاب کنید و حالا این سوال پیش می آید که چگونه رستوران انتخاب می کنید؟ شاید در نگاه اول به رستوران های شلوغ توجه کنیم؛ یا نظرات مردم در مورد رستوران ها را در گوگل یا شبکه های اجتماعی بخوانیم.
به این نکته به خوبی توجه کنید که انسان ها فکر می کنند، که دیگران تصمیم های درستی می گیرند. پس معمولا هر زمان چیزی را ندانند، به دیگران نگاه می کنند. اگر هم نظر جمع بر روی چیزی باشد نظر خودشان را نادیده می گیرند و پیروی می کنند. می توان از آمار هم کمک گرفت برای مثال طبق آمار 95 درصد خریداران آنلاین اگر در سایتی نظر بقیه مشتریان نباشد به آن سایت اعتماد نمی کنند.
سولومون اش اولین کسی بود که با آزمایش، تاثیر نظر دیگران بر نظر ما را نشان می داد. در آزمایش او هفت نفر از آزمایشگر ها داخل اتاق بودند، تا زمانی که یک فرد عادی وارد اتاق می شد آن فرد تصور می کرد آن هفت نفر شرکت کننده هستند. در آن آزمایش خط هدف و خطوط A B C نمایش داده می شد؛ از افراد می پرسیدند که خط هدف هم اندازه کدام خط است؟
در ابتدا آن هفت نفر پاسخ می دادند و به عمد پاسخی اشتباه بیان می کردند؛ 75 درصد اوقات شرکت کننده واقعی از جواب اشتباه پیروی می کرد و همان را پاسخ می داد. می توان از این آزمایش به این نتیجه رسید اگر فکر و عقیده و خرافاتی را عده ی زیادی قبول داشته باشند، باعث می شود تعداد زیادی از افراد از آن ایده پیروی کنند. که به این مسئله جهل کثرت گرایانه می گویند.
می توان گفت بله، رفتاری را انجام می دهیم که توسط دیگران پذیرفته شده باشد. به دنبال رفتاری هستیم که دوست داشته شویم؛ رفتار ما بر اساس افرادی که احساس می کنیم بهتر می فهمند تغییر می کند و دنبال رفتار های جمعی هستیم.