پژوهشها نشان میدهد که بودجهبندی معمولا کارساز نیست؛ اما آیا ایدههای دیگری برای طراحی تکنولوژی مالی وجود دارد؟ اکثر مردم تلاشی برای انجام پس اندازهای بلند مدت و پس انداز بازنشستگی ندارند. درحالی که علوم رفتاری بسیار بر عادت های پس انداز بلند مدت تاکید دارد، باید ببینیم تا چه اندازه میتوان افراد را به پس انداز کوتاه مدت تشویق کرد.
طراحی ابزار تکنولوژی مالی (FinTech) بیشتر از بهینهسازی برای سهولت استفاده،کاربرد دارد، اینجا همان جایی است که علوم رفتاری ردپای خود را نشان میدهد. در این مطلب در مورد این موضوع که در بحث اقتصاد رفتاری مطرح می شود صحبت می کنیم و شما را با همه جوانب و زوایای آن آشنا می کنیم.
4 قانون علوم رفتاری که در هر تکنولوژی مالی باید به آن توجه شود عبارتند از:
شرایط سالم مالی بلند مدت نیازمند برنامهریزی برای آینده است، حالا مسئله چیست؟
افراد همیشه مشغله، مسئولیتپذیری و هزینههای خودشان را کمتر از حد معمول برآورد میکنند. آنها معمولا هزینههای خود را 25% درصد کمتر از میزانی که به صورت معمول خرج میکنند، درنظر میگیرند
چکار باید کرد؟ به افراد کمک کنیم تا دیدگاه واقع بینانهتری نسبت به مخارج خود و تواناییشان در پس انداز مالی پیدا کنند.
چرا نگران باران باشیم وقتی هوا آفتابی هست؟ ما در حال و اکنون زندگی میکنیم. وقتی بحث پول میشود ما به حساب بانکی خود تکیه میکنیم.
زمانی که افراد پول خود را به موقعیتهای بلند مدتی مانند حساب بازنشستگی اختصاص میدهند، به صورت استعاری آن را در جایگاهی دور از دسترس ذهن و دید خود قرار دادهاند.
مطلب مرتبط:”اقتصاد رفتاری چیست؟”
اگر تا حالا از رفتن روی ترازو یا چک کردن موجودی حسابتان اجتناب کردهباشید، دچار این سوگیری شدهاید. اطلاعاتگریزی ما را از تایید یا یادگیری اطلاعاتی که فکر میکنیم خبر بدی به همراه دارد، دور میکند.
یک سری اطلاعات و بازخورد برای افراد نیاز است که بدانند چگونه تغییر کنند، اما مجموعهای از نمودارها و اعداد به افراد کمکی نمیکند. باید این اعداد را تبدیل به بازخورد کنیم. باید به افراد بازخورد بدهید بدون اینکه آنها را آشفته یا روحیهشان را تضعیف کنید. به صراحت اعلام کردن یا نوشتن اهداف مالی و پساندازها نیز میتواند شانس افراد را بالا ببرد.
این مطلب درباره تکنولوژی مالی بود. امیدواریم از آن خوشتان آمده باشد و بتوانید از آن بخوبی استفاده کنید.
منبع
https://irrationallabs.com