• خانه
  • فین تک؛تکنولوژی مالی؛ علوم رفتاری

فین تک؛تکنولوژی مالی؛ علوم رفتاری

فین تک؛تکنولوژی مالی؛ علوم رفتاری

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بودجه‌بندی معمولا کارساز نیست؛ اما آیا اید‌ه‌های دیگری برای طراحی تکنولوژی مالی وجود دارد؟ اکثر مردم تلاشی برای انجام پس اندازهای بلند مدت و پس انداز بازنشستگی ندارند. درحالی که علوم رفتاری بسیار بر عادت های پس انداز بلند مدت تاکید دارد، باید ببینیم تا چه اندازه میتوان افراد را به پس انداز کوتاه مدت تشویق کرد.

طراحی ابزار تکنولوژی مالی (FinTech) بیشتر از بهینه‌سازی برای سهولت استفاده،کاربرد دارد، این‌جا همان جایی است که علوم رفتاری رد‌پای خود را نشان می‌دهد. در این مطلب در مورد این موضوع که در بحث اقتصاد رفتاری مطرح می شود صحبت می کنیم و شما را با همه جوانب و زوایای آن آشنا می کنیم.

4 قانون علوم رفتاری در تکنولوژی مالی

4 قانون علوم رفتاری که در هر تکنولوژی مالی باید به آن توجه شود عبارتند از:

سوگیری خوش‌بینی

شرایط سالم مالی بلند مدت نیازمند برنامه‌ریزی برای آینده است، حالا مسئله چیست؟

افراد همیشه مشغله، مسئولیت‌پذیری و هزینه‌های خودشان را کمتر از حد معمول برآورد می‌کنند. آن‌ها معمولا هزینه‌های خود را 25% درصد کمتر از میزانی که به صورت معمول خرج می‌کنند، درنظر می‌گیرند

چکار باید کرد؟ به افراد کمک کنیم تا دیدگاه واقع بینانه‌تری نسبت به مخارج خود و توانایی‌شان در پس انداز مالی پیدا کنند.

حال‌گرایی (گرایش به زمان حال)

چرا نگران باران باشیم وقتی هوا آفتابی هست؟ ما در حال و اکنون زندگی می‌کنیم. وقتی بحث پول می‌شود ما به حساب بانکی خود تکیه می‌کنیم.

زمانی که افراد پول خود را به موقعیت‌های بلند مدتی مانند حساب بازنشستگی اختصاص می‌دهند، به صورت استعاری آن را در جایگاهی دور از دسترس ذهن و دید خود قرار داده‌اند.

  • موجودی‌های بلند مدت (پس انداز) را در خلاصه حساب مالی خود درج نکنید.
  • یک مبلغ ایمن برای خرج کردن درنظر بگیرید، یعنی هزینه‌های ثابت مانند اجاره و قبوض را از آن کم کنید و بعد مبلغ خرج کردن ماهیانه خود را حساب کنید.این صندوق پس انداز هزینه‌ها به ما احساس امنیت مالی می‌دهد و باعث می‌شود برحساب‌داری ذهنی خود غلبه کنیم
  • اگر به شما پیشنهاداتی از قبیل دسترسی زودتر به حقوق (Earned Wage Access) یا الان بخر بعدا پرداخت کن ارائه شد، مراقب این نوع چارچوب‌بندی‌ها و فشارها و وسوسه‌های ناشی از آن باشید .

تکنولوژی مالی

حس الزام (Pre-commitment)

    • اگر شما با مبلغ زیادی از پول مواجه شوید، فکر می‌کنید که حتما باید آن را خرج کنید.
    • ایجاد یک تاخیر و محدودیت در هنگام تصمیمات تکانشی به افراد کمک می‌کند تا آرام‌تر شوند و تصمیمات منطقی‌تر بگیرند.
    • وقتی می‌خواهید چیزی بخرید مدت زمانی به خود بدهید و بعد دوباره در مورد آن تصمیم فکر کنید، ممکن است دیگر به آن نیازی نداشته باشید.
    • تصور کردن خودتان در آینده (Future self) به شما کمک می‌کند تا وسوسه خود حاضر (Present self) را تعدیل کنید و به مزایای پس‌انداز هزینه‌ها در بلند مدت فکر کنید.

    مطلب مرتبط:”اقتصاد رفتاری چیست؟”

    اطلاعات‌گریزی

      اگر تا حالا از رفتن روی ترازو یا چک کردن موجودی حسابتان اجتناب کرده‌باشید، دچار این سوگیری شده‌اید. اطلاعات‌گریزی ما را از تایید یا یادگیری اطلاعاتی که فکر می‌کنیم خبر بدی به همراه دارد، دور می‌کند.

      یک سری اطلاعات و بازخورد برای افراد نیاز است که بدانند چگونه تغییر کنند، اما مجموعه‌ای از نمودارها و اعداد به افراد کمکی نمی‌کند. باید این اعداد را تبدیل به بازخورد کنیم. باید به افراد بازخورد بدهید بدون این‌که آن‌ها را آشفته یا روحیه‌شان را تضعیف کنید. به صراحت اعلام کردن یا نوشتن اهداف مالی و پس‌اندازها نیز می‌تواند شانس افراد را بالا ببرد.

      این مطلب درباره تکنولوژی مالی بود. امیدواریم از آن خوشتان آمده باشد و بتوانید از آن بخوبی استفاده کنید.

      منبع

      https://irrationallabs.com

       

      دیدگاهتان را بنویسید

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.